Hoe te genieten van gezonde vogelvoer figuur op een budget

Bij het voederen van vogels is het belangrijk om na te gaan welk soort vogelvoer figuur het beste voor hen is. Sommige vogels geven de voorkeur aan zaden, andere aan vruchten.

Vogels voeren is voor veel Amerikanen een dankbaar tijdverdrijf. Huiseigenaren waarderen de vredige en ontspannende aanwezigheid van de vogels. 

vogelvoer figuur

Als uw terrein groot genoeg is, zijn een of meer vogelvoederhuisjes de beste manier om vogels aan te trekken. Helaas trekt dit tuinaccessoire, in een vergeefse poging om kleinere, siervogelsoorten aan te trekken, ook kleinere vogels aan. 

Dit tuinaccessoire trekt ook grote, agressieve vogels en eekhoorns aan. Grote vogels en eekhoorns ontmoedigen de kleinere vogelsoorten die de meeste hobbyisten proberen aan te trekken.

Eekhoorns voeden zich met hetzelfde voedsel als vogels en verzamelen zich waar dit voedsel beschikbaar is. 

Het ergste van eekhoorns is dat ze erg vernielzuchtig zijn. Ze zullen bijna alles kauwen om hun voedsel te krijgen. 

Om eekhoorns op afstand te houden, zijn fabrikanten van vogelvoederhuisjes voortdurend op zoek naar nieuwe en veiligere manieren om hun producten te beschermen tegen eekhoorns. Een eenvoudige manier is het gebruik van vogelvoer gekruid met kruiden en peper. 

Vogels hebben geen last van dit supplement, maar eekhoorns kunnen niet tegen specerijen en peper, die doeltreffende afschrikmiddelen zijn. Voorgemengd vogelvoer is verkrijgbaar in veel supermarkten en dierenwinkels.

Vogelvoer kopen? Tuinvogelvoer, voer voor tuinvogels

Het is ontspannend om na een dag hard werken naar vogels in de tuin te kijken, dus koop vogelvoederhuisjes en trek meer vogels aan. 

Wij brengen gewoonlijk alle dagen van de week door met werken en vergeten soms dat wij moeten ontspannen. 

We hoeven geen geld uit te geven en ver te reizen om van alle zorgen van de wereld af te komen. We moeten gewoon een mooie tuin hebben en een deel ervan omvormen tot een vogelreservaat waar we de vogels van dichtbij kunnen zien.

Maar als voederhuisjes vliegende soorten aantrekken als ze passeren, trekken ze ook de soorten aan die de vijvers gebruiken. Koop vogelvoederbakken en kijk hoe de vogels reageren. 

Deze keer komen ze niet om te eten of te voeden, maar ze zullen ook water drinken om hun dorst te lessen. 

Net als mensen hebben ook onze gevederde vrienden in hun dagelijks leven veel water nodig. Water is een van hun basisbehoeften. En met een fontein, kunt u hen water aanbieden zonder het te verspillen. 

Net als mensen hebben ze voedsel, onderdak en water nodig. Je moet voor ze zorgen. Het zijn lieve dieren, dus je kunt een beetje investeren in hun basisbehoeften.

Uit zuiver altruïstisch oogpunt planten veel tuiniers graag zaad van wilde vogels om de jonge vogels in en rond hun tuinen te helpen opgroeien. Zoals te verwachten hebben babyvogels, net als mensen, een complete voeding nodig om sterk en gezond op te groeien.

Door voedsel te delen, kan het dieet worden aangepast om de voedingsstoffen te leveren die nodig zijn om te overleven.

Tuiniers voeren niet alleen de jonge vogels. Van oudsher proberen mensen in de winter, wanneer wilde vogels moeilijker voedsel kunnen vinden, wilde vogels van voedsel te voorzien. Maar nu helpen mensen het hele jaar door vogels, niet alleen in de winter.

Vogelvoer van Vadigran is een hoofdvoeding voor vogels

Veel wilde vogels zijn blij dat ze kunnen zogen. Kijk of je deze soorten kunt aantrekken:

Pimpelmees, bosrietzanger, goudvink, zwarte specht, vink, pimpelmees, zwartkop of roodbuikspecht.

Een uitstekend project voor kinderen vanaf 5 jaar onder begeleiding van een volwassene.

 • Moeilijkheid – medium 
 • Benodigde tijd – 2 uur 
 • Hoofdingrediënt – vet 
 • Nodig: spek of spekvet, vleesresten, restjes voedsel, enz.
 • Neem een hanger uit de winkel, maak je eigen hanger of gebruik een fruit- of groentezak (ui).

Je kunt de muffinvorm vullen en de hanger helemaal weglaten. Voordat de cake hard wordt, hoef je er alleen maar een touwtje in te steken – en je hebt een peulvruchtentaart om de bomen in je tuin mee te versieren!

 • Snijd het vet in kleine stukjes (kleine blokjes). 
 • Week het vet op een laag vuur in een steelpan. 
 • Voeg een halve centimeter water toe aan de pan en dek af met een deksel, 
 • Zorg ervoor dat het niet oververhit raakt – het kan 15 minuten duren. 
 • Zeef door een kaasdoek. Laat afkoelen. 
 • Verwarm opnieuw en zeef opnieuw (het niervet zal alleen stollen als de stappen 1 en 2 zijn uitgevoerd). 
 • Het zal hard worden als je stap 1b en 1c een tweede keer doet.
 • Wen er maar aan dat deze tips je een goed gevoel kunnen geven.

Als u een fervent vogelaar bent, hebt u waarschijnlijk gemerkt dat de prijzen van vogelzaad steeds hoger worden. Nu de prijzen van vogelzaad stijgen, zijn er enkele strategieën die u kunt toepassen om de gevolgen voor uw portemonnee te minimaliseren.

Vogelvoer maken, dat kun je eenvoudig zelf met deze tips

Als u een tuinvogelaar bent, hebt u waarschijnlijk gemerkt dat de prijs van vogelzaad steeds hoger wordt. Met de stijgende prijs van vogelzaad zijn er speciale tactieken die u kunt toepassen om de gevolgen voor uw portemonnee te minimaliseren.

Ontdek de 7 beste strategieën om te besparen op vogelzaad:

1. Koop vogelzaad in bulk. Of u nu wasmiddel, kruidenierswaren of vogelzaad koopt, als u het in bulk koopt, bespaart u geld. De prijs per pond kanariezaad dat in bulk wordt gekocht, is lager dan de prijs voor kleinere hoeveelheden. 

Deze strategie wordt alleen aanbevolen als u uw pluimvee vaak genoeg voedt om de zaden vers te houden. Liegend kanariezaad trekt woelmuizen, motten en andere ongewenste insecten aan.

2. Koop zaad van goede kwaliteit voor uw vogels. Laten we eerlijk zijn. Wanneer de prijzen hoog zijn, is het verleidelijk om goedkope zakken zaad te kopen bij de supermarkt……. Lukt het niet? Goedkope zaadzakjes zitten vol met ingrediënten van lage kwaliteit die door vogels worden genegeerd en eerlijk gezegd vernietigd. Als de hoofdingrediënten tarwe, gierst en gerst zijn, weet je dat je de verkeerde zak vogelzaad hebt gekocht.

3. Koop het juiste soort zaad. Met hoge prijzen, waarom vogels voeren waar je niet om geeft? Zoek uit welk zaad uw favoriete vriend lekker vindt en koop alleen dat soort.

4. Eekhoorns. Als eekhoorns het meeste van uw vogelzaad opeten, bescherm het dan tegen eekhoorns. Eén tactiek is om maïskolven te kopen en ze weg te leggen van duur vogelzaad. 

Een andere methode is het gebruik van een eekhoornbestendige voederbak. Er zijn veel verzwaarde voeders op de markt. 

5. Loyaliteitsprogramma. Kijk online naar loyaliteitsprogramma’s. Veel online winkels bieden kortingen en stimulansen voor loyaliteit. Schrijf je in voor loyaliteitsprogramma’s en krijg kortingen.

6. Maak je eigen vogelzaad. Als je de tijd en zin hebt, probeer dan je eigen vogelzaad te maken. U kunt online veel recepten vinden voor niervet en andere lekkernijen voor vogels. Het zal het voeden niet goedkoper maken, maar je zult er veel plezier aan beleven!

7. Vul de zaden aan met andere soorten vogelvoer. Gebruik suiker en water voor kolibries, Baltimore sinaasappel- of appelschijfjes of oude stukjes brood voor bijeneters. 

Let op: met oud brood moet spaarzaam worden omgesprongen. Stukjes brood hebben niet de voedingswaarde die vogels nodig hebben.

Zelf vogelvoer maken met zaden en vet is leuk om te doen en heel

Als u een krap budget hebt of veel vogels voert, is maïs een manier om ze tevreden te houden.

Hele kolven aangeboden in spike feeders of hangende feeders houden spechten en eekhoorns tevreden. Het is erg leuk om te zien hoe een eekhoorn de kolf verkent. Plaats eekhoornvoederhuisjes zo ver mogelijk weg van andere vogelvoederhuisjes.

Maïskorrels op de voederbakken of in hangende voederbakken trekken zwaluwstaarten, haviken, kraaien en sijzen aan. Popcorn in grondvoeders trekt kwartels, kippen, fazanten, eenden, duiven, eksters, merels en mussen aan.

Maïs levert enkele ernstige problemen op: ten eerste is het risico van besmetting met aflatoxinen, die schadelijk zijn voor vogels, het grootst in pluimveevoeder. Ten tweede is maïs geliefd bij beren, wasberen en herten, die niet gevoerd hoeven te worden.

Om het risico van besmetting te verminderen, moet u geen maïs in plastic zakken kopen, het niet nat laten worden (ik bewaar mijn maïs in metalen blikken en houd slechts 15 pond bij de hand) en bij zeer nat of vochtig weer slechts zoveel buiten zetten als u op een dag zult opeten. Zorg dat je de oude maïs schoonmaakt en verwijdert. De composthoop is een goede plaats.

Leave a Comment